Alla inlägg under november 2009

Av Kajsa Karin - 20 november 2009 18:09

Hej alla!


JAAAA!

Jag fick lägenheten på Lyckanshöjd! Bara namnet bådar ju gott! =)

Så nu börjar vi om.

Ny lägenhet. Nytt år. Nytt liv?

Idag är jag bara glad....fast hur jag ska reda de dubbla hyrorna har jag ingen aning om.

Massor av saker har jag över med! Någon som behöver något? Utemöbler? Trädgårdsredskap?

Ta kontakt om intresse finnes.

Ibland går saker min väg...

Kram kram Kajsa Karin.

Av Kajsa Karin - 18 november 2009 07:35

Hej alla.


Jag har en förmåga att tala först och tänka sedan. Det kan ibland skapa situationer som inte alls är menade. Oftast säger jag saker som jag ändå menar och kan stå för men ibland händer detta i fel sammanhang. Igår var ett sådant tillfälle. Livliga diskussioner om olika saker i personalrummet och jag sa lite förmycket. Åter igen inget som inte är sant eller som jag inte står för men det jag sa skapade obehag för min omgivning. Jag är ledsen för detta. Min ena kollega kommenterade det hela bakefter och hon hade ju rätt men det satte igång en process hos mig.

Varför ska jag skämmas för den jag är???


Det handlade om missbruk. Hela mitt liv har jag omgetts av missbruk av olika slag. Under min uppväxt fanns det spritmissbruk på nära håll och mat och maktmissbruk i min omedelbara närhet.. Det bildade ett mönster som sedan följdes av en tablett missbrukande pojkvän och sedan en sexmissbrukande man. Jag själv har aldrig missbrukat något men har ju alltid varit en medmissbrukare. Jag ser mig absolut inte som offer på något sätt. Det handlar ju om att se mönstrena för att kunna bryta dem. Sluta vara den som tar ansvar för andras fel och brister. Sluta tilrätta lägga missbrukarens värld, det underlättar ju bara missbruket.


För första gången i mitt liv kan jag åka hem och inte behöva känna oro över vad som ska vänta mig när jag kommer hem. Inte känna att jag har gjort något fel, det är därför att.......

Missbruket skapar så mycket turbulens i en familj mer än bara missbrukandet. Att aldrig veta vad som hända skall.

Att ständigt vara på sin vakt. Att krympa sig själv för att vara till lags.

Skulden och skammen. Den kände jag av starkt igår. Men varför ska jag skämmas? Fel forum jag vet men samtidigt. mitt liv ser ut såhär och jag kan inte ändra min historia bara se vad som skapat den och ändra på min framtid.


Jag ser mönstret och jag kämpar. Kämpar som en galning att bryta det. Ändra det. Skapa något annat för mig och mina barn. Ändå faller jag ibland in i kända mönster, men jag har vänner som hjälper mig se när jag fallit.

Min önskan är bara att slippa känna skammen. Jag har ju faktiskt inte gjort något fel. Jag är ju aldrig skyldig till någon annans handlingar. Jag är endast skyldig till mina egna reaktioner på dennes handlingar och mitt eget beteende.


Nu ska jag ut till livet igen och njuta av dagen som komma skall och min frihet att vara den jag är.

Sluta censurera mig.

Alla kan inte växt upp med Svensson liv. Hur många har det egentligen?

Kram Kram Kajsa Karin.

Av Kajsa Karin - 16 november 2009 20:30

Hej alla!


Hörde på radion på väg hem från jobbet. De diskuterade vad som ger vuxenpoäng. Kaffe drickande, storhandling, ansvar över barn vara några av de saker som kom upp. När är man då vuxen? Förhoppningsvis i alla fall den dagen man sätter egna barn till världen skulle jag vilja säga, men jag vet ju att så är inte alltid fallet. Att vara vuxen innebär att kunna inse vikten av att göra vissa saker utan att man för den sakens skull alls egentligen vill.


Är jag då vuxen? Hoppas det men men...

Min mormor sa till mig en gång att jag föddes vuxen och det var hon som började kalla mig Kajsa efter Kajsa Kavat.

Brådmogen och gammalmodig som jag var redan som sexåring. Kan se på min egen lilla tös att det nog ligger i generna. Tyvärr är det väl så också att uppväxt villkoren har gjort det nödvändigt att växa upp fort, i alla fall var det så för mig. Som sextonåring fick jag nog av allt där hemma och flyttade till eget. Inget jag skulle rekommendera någon annan men det funkade för mig.


Dock har min omgivning undrat lite över mitt leverne det sista halvåret.

Ko på grönbete! =)

Men de kan vara lugna det låter värre än det varit. Visst har jag blivit utbjuden, visst har jag gått på "dejter". Mycket kaffedrickande har det varit men det är ju bara för att jag tycker det är så kul att träffa nya människor.

Inget allvarligare än så.

En vän har jag vunnit och han verkar hänga kvar, nämligen älskade A.

En man fick mig att längta efter mer, nämligen Han som hem från Norge kom, men han var inte vuxen nog att skapa någon form av fast relation trots att han borde vetat bättre med den åldern! ;)

Nej leka är jag för gammal för, men ändå är jag för ung för att inte längta efter någon att skapa en framtid med.


Vad är vuxenhet för Er?

Kram Kram Kajsa Karin.





Av Kajsa Karin - 12 november 2009 12:30

Hej alla!


Han lägger en varm hand på min axel, lutar sig mot mig och pussar min kind sedan vänder han sig om i sängen och somnar sött. Finns det något härligare? Undrar bara hur länge det varar? Snart är han stor och vill nog inte alls dela säng med sin mamma längre. Då är det någon annan som får ömhetsbetygelserna och jag ska vara glad om jag  överhuvudtaget får en kram.


Du ringer, jag hör när jag svarar att du är ledsen. Det är mitt i natten och du kan inte sova. Du är orolig och vet inte hur du ska komma till ro. Som så många gånger söker du lugnet hos mig. Vi pratar en ganska lång stund sedan säger du att nu är du trött och kan sova. Vi säger godnatt och lägger på. Kvar blir jag, klar vaken och med tankarna snurrandes. Vi känner inte varandra så väl men ändå så känns det som att du alltid funnits där och jag kan läsa dig som en öppen bok. Du är så hastig och har så brått och har så svårt att se din egen roll i ditt eget liv. Jag har gett dig lösningar så många gånger men du väljer att inte lyssna för de kräver för mycket av dig. Du söker någon som vill offra för dig men kärlek handlar inte om det. Och vad är du beredd att offra för kärleken då? Det handlar ju om att ge och ta inte bara att få! Du har mött någon som du tror kan vara rätt och som vill offra sig för dig. Hoppas bara du valt rätt denna gången och att allt blir bra det handlar ju om fler än du min vän. Så här utifrån ser jag så många saker som är tokiga och så många saker du kan göra annorlunda för att förändra din situation, men vem är jag att säga något? Du är en vuxen människa och får göra dina egna val men det gör ont att höra dig ledsen över saker som är så onödiga. Jag finns ändå här för dig och ger dig det jag kan. Vänskapens kärlek kan vara nog så stark som den mellan älskande parter.


Jag är lyckligt lottad och har mycket kärlek runt mig även om jag naturligtvis saknar DEN kärleken. Men min tid kommer och jag kommer finna det jag söker och då kan jag uppskatta det jag funnit bättre. Glöm inte säga till dina nära och kära vad de betyder för dig så ofta du kan, vem vet hur länge de finns i ditt liv?

Lev väl! Kram Kram Kajsa Karin.


Av Kajsa Karin - 11 november 2009 14:27

Hej alla!


Febern har lättat men huvudet bultar än men det är väl ett tecken på att där är något att ha ont i ialla fall?!

Jag har inte mycket att säga idag alls, har ju tillbringat de två sista dygnen under täcket i soffan och tyckt synd om mig själv. Idag är det slut med det och livet utanför väntar. Jag har en massa pappers jobb att göra och en lägenhet som liknar ett bombnedslag så det är bara på att.


Jag ville egentligen mest hälsa min ena syster välkommen till bloggandets värld! Jag har länkat till henne ni som är nyfikna =). Hoppas du får fler läsare än jag har och att du länkar hit så kanske någon läser mitt skräp också?!


Ha det gott alla! Kram Kram Kajsa Karin.

Av Kajsa Karin - 10 november 2009 18:05

Hej alla!


Idag gav jag upp! Ska jag någonsin bli kvitt min feber och förkylning funkar det inte att jag har två sjuka barn som behöver ständig uppbackning så idag fick de faktiskt åka till deras FRISKA pappa. Visserligen förlorade han i inkomst men vad då? Hur många gånger har inte jag Vab.at för att han inte kunnat eller velat? Är ju hans ansvar lika mycket som mitt. Men det är klart inte lika kul att dela på dessa sakerna som de roliga?!


Så barnen blev hämtade vid tio  och sedan dess har jag mest bara varit. Plockat lite och gått en runda med Hugo för här såg inte klokt ut, men annars har jag mest kurat under täcket och funderat över livet. Tankarna är de samma som alltid men jag behöver väl bearbeta allt eftersom de inte vill försvinna. Pratat lite med Älskade A och några andra vänner. Skönt med vänner när man känner sig nere.


Nu ska jag återgå till kurandet och funderandet och hoppas på att i morgon är en annan dag! =)

Kram kram Kajsa Karin

Av Kajsa Karin - 9 november 2009 17:20

Jag bara måste....


-Mamma. Hur blir man en ängel?

-Älskade du, jag vet inte riktigt.

-Är det stjärten som åker upp till himmeln då?


Hi hi hi som tankarna kan gå i en sexåringshuvud. Jag förklarade att stjärt är samma sak som rumpa och då skrattade hon gott! Och förklarade sedan att hon menade det där som fanns inuti som gjorde att jag var jag och hon var hon.

Själen menar du? JA! Hon vet vad själen är men jag har ingen aning! Hur ska detta sluta?


Kram kram Kajsa Karin

Av Kajsa Karin - 9 november 2009 11:28

Hej alla!


Ni som läser det jag skriver här har säkert sett att min vän Sandra gett mig en "Award". Den innebär att jag ska skriva tio saker om mig själv, problemet är väl bara det att jag skrivit så mycket om mig själv här så det lär ju inte bli något nytt, men jag antar utmaningen ändå.



  1. Jag är en ensamstående mamma med två underbara bus barn.
  2. Jag bor i en fantastiskt fin marklägenhet på 110 kvm nära havet. Ett eget litet paradis men jag måste flytta om jag inte hittar någon som vill dela paradiset med mig. ;)
  3. Jag arbetar som förskollärare i en småbarnsgrupp.
  4.  Funderar på att byta yrke men har inte kommit på vad som kan ge mig samma glädje som det jag redan gör.
  5.  Högtider gillar jag egentligen inte alls för de påminner mig om att min familj är splittrad och att livet aldrig kommer se ut så som jag hade drömt. Ändå så ser jag fram emot julen för första gången på flera år.
  6. Att äta älskar jag. Är som grisarna; äter allt. Men klart, ett gott grillat kött med en god sallad är ju mumma.
  7. Dricker helst vatten, men ett och annat glas rödvin dricks ju också om bara sällskapet finns.
  8. Att baka, måla, rita och skriva är sådant som får mig att skingra tankarna. Att umgås med vänner är också sådant som gör att själen mår gott.
  9.  Älskar mina barn så klart och min familj och vänner. Önskar att min mamma såg att mitt liv trost allt blivt bra.
  10.  Min framtid hoppas jag blir bättre än min då tid. Jag hoppas naturligtvis på att kunna vara en så bra förälder som möjligt, men även att finna Han som gör mitt liv komplett. Som jag kan dela glädje och sorg med. Som ger livet en extra glädje kant och som jag kan bygga något gemensamt med.










Så nu är det gjort, återstår bara problemet att jag inte vet vem jag ska skicka Awarden vidare till.........


Ha det gott där ute! Kram kram Kajsa Karin.


Presentation


En familj bara för att två blev kära

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards