Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Jag har läst om Mr Grey.

Av Kajsa Karin - 17 januari 2013 09:52

Hej då dej!

 

Här börjar vi det nya året på samma sätt som vi avslutade det gamla.dvs med vab för sjuka barn.Lillkillen min är febrig o klagar över huvudvärk dock är han något piggare idag så jag hoppas på att kunna arbeta i morgon. Mina kolleger och jag själv börjar bli trötta på min ständiga frånvaro men vad ska jag göra? Samtidigt vill jag ju finnas för barnen särskilt när de inte mår bra.

 

Den oplanerade tiden att vara hemma har jag ägnat åt att läsa färdigt om Christian Grey och Anatsasia Steele. Böckerna om Femtio nyanser har du säkert hört talas om och kanske även själv läst? Jag fann böckerna intressanta men otillräckliga. Visst är de fulla av laddade scener med sex och erotik. Det är i grunden en pojke möter flicka historia men med lite hårdare tag än i Harlequin historierna.

 

En del av innehållet kunde klart vara eggande och sätta igång fantasin på mig men jag blev nog mest frustrerad ändå. Jag vill ju ha historien bakom Mr Greys nyanser. Varför blev han som han blev? Man får små bakgrundshistorier man aldrig en ordentlig förståelse. Jag finner det också konstigt att man som Ana är helt sexuellt oerfaren och ändå kan vara villig att ge sig in en sådan utsatt relation.

 

Psykologin bakom att man blir dominant eller undergiven finner jag mycket mer intressant än själva sexbiten. Det är också en stor skillnad på att vara det i enbart den sexuella relationen eller alltid. Mr Grey är dominant punkt slut. Kontrollerande och kränkande. Och Ana är den klassiska kvinnan som "Om jag bara" så ändrar han sig nog. Och som det i sagor sig bör gör han ju det till slut.

 

Jag är för ett öppnare sexuellt klimat och boken har öppnat upp en del, men jag är emot typsika stereotypa könsroller. Alla relationer bör handla om att ge och ta, sedan är det ju självklart så att ens personlighet påverkas i relation till andra. Man visar inte alla sina sidor alltid och vissa människor har större svängningar i sina roller andra som ligger närmre sitt sanna jag alltid. Själv är jag av naturen ganska så rakt fram och kan uppfattas som dominant. Men det är skillnad på att vilja kontrollera andra och att veta vad man vill.

 

När jag mötte Älskling var vetskapen om varandras personligheter tom och vi fick lära känna varandra från noll. Det har gjort att han ser sidor hos mig som ingen annan sett, både för att jag inte vågat visa dem förut och för att folk i min omgivning är så färgade av hur de sett mig förut. Han lockar fram det bästa hos mig och med honom vågar jag vara svag.

 

Vad sexet anbelangar finns det massor av erotik att läsa överallt om man bara vill och att läsa samma erotiska novell kan mycket väl vara ett bra sätt att egga varandra. Så länge alla parter är med på villkoren och ingen far illa är det upp till var och en att utforma sitt sexliv. Det jag vänder mig emot är just att skriva en så pass säljande bok och genom boken befästa negativa könsroller.

 

Kanske skulle kontra med en bok om en rik, vacker äldre kvinna som tar sig en ung oskyldig pojk till älskare? Jo, jag vet Mrs Robinsson fanns med. Ja, ja nu vet jag iaf fall vad hypen är om.

 

 

Var rädd om varandra och älska innerligt!

 

Kram kram Kajsa Karin.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kajsa Karin - 28 augusti 2017 20:52

Hej där ute! Länge länge sedan jag befann mig på denna sidan. Tänkte att ingen läste längre och att sidan låg helt i träda. Fast idag dök det upp en push om att jag fått en kommentar! Visserligen bara spam men jag blev ju påmind! =)   Och Herr...

Av Kajsa Karin - 22 april 2016 10:13

Hej!   Igår så kom den. Utredningen var klar i sitt första steg. Nu kan äntligen arbetet börja! Och jag hade rätt! Tösen har diagnostiserats med ADD. Kampen har varit lång och kämpig och många gånger under åren har jag funderat på om omgivnin...

Av Kajsa Karin - 28 januari 2016 19:39

Hej på dej!   En lite nedstämd jag som sitter här. Egentligen är jag glad, vi har hittat ett hus att hyra och vi har bestämt oss för att ge OSS en chans till. OSS, mig och Älskling men även barnen så klart.  Nu till nedstämdheten, för tydligen ...

Av Kajsa Karin - 27 september 2015 12:50

Hej på dej.   Längesedan jag tittade in här. Igen. Mycket av det som jag gjort förut för att rensa tankarna har stått stilla en stund nu. Inget skrivande varken här eller i diktform, inget målande, inget syende; Inget. Kanske jag inte klarar ut...

Av Kajsa Karin - 2 juni 2015 14:59

Hej på dej där ute.   Så, nu har vi då bestämt nästa steg på resan kallad livet. Efter fyra år som sammanboende har vi bestämt oss för att bli särbos. Fortfarande gifta men inte boende på samma adress, inte ens i samma stad. Jag tar min tillflykt...

Presentation


En familj bara för att två blev kära

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards