Alla inlägg den 18 maj 2011

Av Kajsa Karin - 18 maj 2011 13:55

Hej alla.....


Ibland undrar jag allt om jag inte har ett arabiskt förflutet, var kanske en harems dam eller arabisk prinsessa i något av mina förra liv? =) 

Hur som tycks det mig som de arabsika influenserna inte vill lämna mig. Numera arbetar jag i ett område där jag möter arabisktalande människor dagligen och en del av vad som sägs kan jag faktiskt förstå även om mycket är glömt. A hör av sig emellanåt och då tragglar han ju på och på så sätt förstärks den lilla språkkunskap jag redan har. För ett tag sedan hände en ganska kul grej på jobbet:


Det var vackert väder ute men ändå uppehöll sig tre grabbar i yngre tonåren i korridoren där det inte ska vara. Jag ifrågasatte detta och menade på att de skulle gå ut. De skrattade lite menande och sa att de hellre ville hänga i korridoren fick det inte det va??? Jag är ville inte bråka utan sa okey då och fortsatte vidare på mitt ärende. Bakom mig hör jag då en av killarana säga: "Tizack kbara". Det vill säga Stor rumpa. Jag vänder mig om, tar de steg tillbaka som behövs och säger: Jag vet om att jag har stor rumpa men det är min rumpa så det ska inte ni bry er om! Tro det var tre killar som försvann väldigt fort ut ur korridoren och idag hälsar de vänligt varje gång vi möts !


Jag överväger om jag kanske skulle gå den där kvällskursen och lära mig på riktigt? Ganska kul ändå för ingen förväntar sig att någon med mitt utseende ska förstå. =) Kan komma till pass på jobbet rent yrkesmässigt också ju. Vi får väl se....



Språka på.

Kram kram Kajsa Karin.

Presentation


En familj bara för att två blev kära

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards